Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 4. 2016 19:05

Premiér Sobotka předal cenu Jaroslava Jandy za přínos v oblasti bezpečnostní politiky

Předseda vlády Bohuslav Sobotka předal cenu Jaroslava Jandy v oblasti bezpečnostní politiky, 20. dubna 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka předal cenu Jaroslava Jandy v oblasti bezpečnostní politiky, 20. dubna 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka ve středu 20. dubna 2016 ocenil na návrh Bezpečnostní rady státu Institut politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Cenou Jaroslava Jandy za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky.

Bezpečnostní rada státu na své schůzi dne 17. února 2016 rozhodla udělit pro rok 2016 v hlavní kategorii jen jednu cenu, a to Institutu politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze za aktivní činnost v oblasti bezpečnostní politiky v rámci České republiky i na mezinárodní úrovni, zejména v oblasti osvěty, vzdělávací a vědecké činnosti.

Ve studentské kategorii nebyl předložen žádný návrh.

Cenu Jaroslava Jandy uděluje Bezpečnostní rada státu kolektivům i jednotlivcům v hlavní a ve studentské kategorii při příležitosti vstupu České republiky do NATO. Cena byla udělována v letech 2002 až 2006. Vláda premiéra Bohuslava Sobotky se rozhodla na návrh Bezpečnostní rady státu udělování této ceny od roku 2015 obnovit.

Dnešního slavnostního předávání se zúčastnil také ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

V loňském roce Cenu Jaroslava Jandy získalo Středisko bezpečnostní politiky Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a brigádní generál Ing. Miloš Svoboda.

Plukovník Jaroslav Janda (1932–1997)

Voják a politik, byl vědeckým pracovníkem v oblastech organizace a řízení a bezpečnostní a vojenské strategie. Pro odpor k okupaci Československa v roce 1968 musel opustit armádu. Až v 90. letech minulého století se mohl opět věnovat strategickému vojenství, sociálnímu řízení v podmínkách ozbrojených sil a bezpečnostní politice. Je autorem desítek odborných prací.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie