Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 8. 2014 17:40

Premiér Sobotka: Schválením dohody o partnerství si naše země udržuje rychlé tempo v přípravě na čerpání nových fondů EU

Vítám, že dnes Evropská komise schválila klíčový dokument pro Českou republiku, který rozhoduje o čerpání evropských fondů v příštích letech. Dohoda o partnerství je strategickým materiálem, který do České republiky přivede téměř 600 miliard korun. Tyto prostředky investujeme do posílení konkurenceschopnosti, zvýšení zaměstnanosti, kvalitního systému vzdělávání a lepší dopravní infrastruktury. Peníze z EU tak podpoří zrychlení hospodářského růstu a zvýší kvalitu života našich občanů.

Včasným schválením Dohody o partnerství si naše země udržuje potřebné rychlé tempo v přípravě na čerpání z nových fondů EU. Cílem vlády je neztratit stavební sezónu roku 2015. Proto budeme chtít, aby se první výzvy k čerpání z fondů vypisovaly již na samém začátku příštího roku. K tomu zbývá včas schválit novelu zákona o státní službě a posléze získat souhlas Evropské komise se všemi jednotlivými operačními programy. Právě na tyto cíle se nyní vláda bude soustředit.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie