Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 12. 2014 18:20

Premiér Sobotka se dnes setkal se zástupci ASO

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 17. prosince 2014 setkal s předsedou Asociace samostatných odborů ČR Bohumírem Dufkem a dalšími zástupci odborů.

Schůzky ve Strakově akademii se dále účastnili předseda Odborového sdružení železničářů Jaroslav Pejša, předseda Lékařského odborového klubu Svazu českých lékařů Martin Engel, člen předsednictva Asociace samostatných odborů ČR Ladislav Tonar, tajemník Asociace samostatných odborů ČR Martin Vavrečka a místopředseda Asociace samostatných odborů ČR Josef Mráz.

Předmětem jednání bylo zejména financování zdravotnictví, platy zdravotníků a problematika úrazového pojištění. Vláda 8. prosince 2014 schválila navýšení platů pro zdravotníky a pracovníky v sociálních službách od ledna 2015. Zvýšení o pět procent má zdravotnický personál motivovat a zabránit častým odchodům lékařů do zahraničí.

Dále předseda vlády informoval přítomné o průběhu zpracování zákona o referendu. Zákon je také součástí Plánu legislativních prací na rok 2015, prošel připomínkovým řízením a předpokládaný termín nabytí účinnosti je 1. ledna 2016.

Hovořilo se rovněž o problematice digitalizace státní správy a strategii Digitální Česko, zejména v souvislosti se zřízenou Radou vlády pro informační společnost a plánovaným zavedením elektronické evidence tržeb.

Předseda vlády Sobotka dnes zároveň poděkoval zástupcům odborů za vzájemnou spolupráci v rámci jednání tripartity v roce 2014 s tím, že kabinet chce na dobrou spolupráci stejně intenzivně navázat také v roce 2015.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie