Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 7. 2014 12:12

Premiér Sobotka se setkal s ministerským předsedou Bavorska Horstem Seehoferem

Premiér B. Sobotka se ve čtvrtek 3. července 2014 setkal s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko H. Seehoferem.
Premiér B. Sobotka se ve čtvrtek 3. července 2014 setkal s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko H. Seehoferem.
Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 3. července 2014 setkal s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko Horstem Seehoferem. Společně jednali především o hospodářské spolupráci obou zemí v oblasti špičkových technologiích, výzkumu a vývoje a kulturní spolupráci. Zástupci zemí také podepsali Prohlášení o vzájemné spolupráci mezi ministerstvem školství a ministerstvem pro vzdělání.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Premiér Bohuslav Sobotka a ministerský předseda Horst Seehofer deklarovali další prohlubování intenzivní spolupráce České republiky s vládou Svobodného státu Bavorsko, kterou se podařilo v několika uplynulých letech navázat. Důvodem je mimo jiné fakt, že Bavorsko je velmi důležitým regionem z hlediska českého zahraničního obchodu. Třetina českého exportu (32 %) směřuje do SRN a téměř třetina (29,2 %) z této třetiny míří právě do Bavorska.

Jednou z hlavních priorit česko-bavorské spolupráce je oblast vědy, výzkumu a inovací. Bavorsko patří k nejúspěšnějším evropským regionům v oblasti vyspělých technologií a aplikovaného výzkumu. České firmy a výzkumné instituce tak získají velký prostor pro spolupráci na inovativních projektech.

Zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Bavorského státního ministerstva pro vzdělání, vědu a umění podepsali dnes, 3. července 2014, také Prohlášení o vzájemné spolupráci. Tento dokument umožní využít potenciál, který spolupráce vědeckých a výzkumných pracovišť obou zemí skýtá.

Předseda české vlády Bohuslav Sobotka projednal s ministerským předsedou Horstem Seehoferem také připravovanou česko-bavorskou zemskou výstavu, která by se měla uskutečnit v letech 2016 a 2017 a prezentovat česko-bavorské vztahy v kontextu tisíciletého společného soužití ve středoevropském regionu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie