Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 4. 2016 17:28

Premiér Sobotka se setkal s předsedou Národního shromáždění Maďarska Lászlém Kövérem

Premiér Bohuslav Sobotka se ve středu 27. dubna 2016 setkal s předsedou Národního shromáždění Maďarska Lászlém Kövérem.
Premiér Bohuslav Sobotka se ve středu 27. dubna 2016 setkal s předsedou Národního shromáždění Maďarska Lászlém Kövérem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 27. dubna 2016 ve Strakově akademii setkal s předsedou Národního shromáždění Maďarska Lászlém Kövérem, který přijel do České republiky při příležitosti setkání předsedů parlamentních komor Visegrádské skupiny. Premiér Sobotka hovořil s předsedou Národního shromáždění Maďarska o regionální spolupráci ve střední Evropě a probíhajícím předsednictví ČR ve Visegrádské skupině, ale také o aktuálních evropských otázkách.

Z bilaterálních témat byl předmětem jednání zejména rozvoj hospodářské spolupráce a vzájemná kulturní výměna. Česká republika udržuje s Maďarskem velice blízké vztahy a, jak zdůraznil při jednání premiér Sobotka, i přes neexistenci společné hranice považuje ČR tradičně Maďarsko za svého čestného souseda.

Předseda Národního shromáždění Maďarska László Kövér se nad rámec účasti na společném setkání předsedů parlamentních komor zemí Visegrádské skupiny kromě jednání s premiérem Sobotkou bilaterálně setkal také s předsedou Senátu Parlamentu ČR Milanem Štěchema předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Janem Hamáčkem.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie