" /> " />
Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 11. 2016 18:40

Premiér Sobotka se ve Stockholmu setkal se zástupci odborů, podnikateli i českými krajany

Předseda vlády Bohuslav Sobotky se setkal ve Stockholmu s krajany a českými studenty, 3. listopadu 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotky se setkal ve Stockholmu s krajany a českými studenty, 3. listopadu 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka pokračuje ve své dvoudenní pracovní návštěvě Švédského království. Po úvodním jednání s předsedou vlády Stefanem Löfvenem navštívil česko-švédský podnikatelský seminář zaměřený na oblast energetiky a následně jednal se zástupci Rady severských odborových organizací. V odpoledních hodinách se setkal s českými krajany a studenty.

Při své účasti na česko-švédském podnikatelském semináři premiér zhodnotil dosavadní ekonomické vztahy mezi oběma zeměmi a jejich další možný vývoj včetně oborů energetického strojírenství v ČR, které se vyznačují vysokým potenciálem digitalizace a silným výzkumným profilem. Předsedu vlády na jeho pracovní cestě doprovází pod vedením Svazu průmyslu a dopravy ČR podnikatelská mise složená ze zástupců firem právě z oblasti energetiky, metalurgie a návazných strojírenských oborů s vysokým inovačním potenciálem.

Dalším bodem programu premiéra Sobotky ve Stockholmu bylo jednání společně s předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů Josefem Středulou se zástupci Rady severských odborových organizací. Tématem jednání byla konvergence mezd v rámci Evropské unie a její možné způsoby realizace, aspekty Evropského pilíře sociálních práv a digitalizace společnosti, tedy tzv. Společnost 4.0.

Následně se předseda vlády setkal se zástupci české krajanské komunity a studenty, kteří žijí a studují ve Švédsku. V rámci společného setkání premiér krajanům poděkoval za šíření dobrého jména, pověsti a tradic České republiky v zahraničí. Předseda vlády Bohuslav Sobotka se na svých zahraničních pracovních cestách setkává s krajany pravidelně, bylo tomu tak například i v USA, ve Francii a v Korejské republice. Čtvrteční program zakončí premiér na večerním slavnostním setkání u příležitosti oslav Dne vzniku samostatného československého státu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie