Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 11. 2015 14:52

Premiér Sobotka se zúčastnil konference o surovinové bezpečnosti

Premiér Sobotka se zúčastnil konference o surovinové bezpečnosti, 18. listopadu 2015. Zdroj: V. Resler.
Premiér Sobotka se zúčastnil konference o surovinové bezpečnosti, 18. listopadu 2015. Zdroj: V. Resler.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 18. listopadu 2015 zúčastnil diskusního setkání na téma Surovinová bezpečnost: Poradíme si s rostoucí energetickou závislostí ČR? Premiér na konferenci hovořil například o vládou přijaté Aktualizaci státní energetické koncepce a o surovinové politice.

Aktualizaci státní energetické koncepce schválil vládní kabinet Bohuslava Sobotky na svém jednání v květnu 2015. Koncepce má zajistit spolehlivé a šetrné dodávky energie na dalších 25 let. Dokument udává dlouhodobé směřování energetiky v podobě strategických cílů a cílového energetického mixu, které budou následně promítnuty do konkrétních akčních plánů.

Vláda také schválila v červnu 2015 Národní akční plán rozvoje jaderné energetiky v ČR, který vychází z přijaté Aktualizace státní energetické koncepce. Plán počítá například s dostavbou dvou jaderných bloků v Dukovanech a Temelíně.

Odborné konference se zúčastnili také zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu, společnosti ČEZ a další odborníci v oblasti energetiky.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie