Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 11. 2014 8:02

Premiér Sobotka si ve Washingtonu připomněl koncertem České filharmonie Listopad 89 a dnes se setká s VP Bidenem

Projev předsedy vlády Bohuslava Sobotky před vystoupením České filharmonie, 17. listopadu 2014.
Projev předsedy vlády Bohuslava Sobotky před vystoupením České filharmonie, 17. listopadu 2014.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v rámci své pracovní cesty do USA zúčastnil 17. listopadu 2014 slavnostního koncertu České filharmonie v národní washingtonské katedrále. Společně s předsedou Poslanecké sněmovny PČR Janem Hamáčkem, místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem a ministrem kultury Danielem Hermanem se připojili k oslavám 25. výročí sametové revoluce. Dnes 18. listopadu se setká s viceprezidentem J. Bidenem.

Premiér Sobotka při svém projevu ve Washington National Cathedral svatého Petra a Pavla připomněl důležitost propojení mezníků české a americké historie. Zároveň zdůraznil, že je to již čtvrt století, co také Česká republika vstoupila do nové demokratické éry, k jejímuž udržení a prohloubení bude zapotřebí práce dalších generací.

Po slavnostním koncertu v katedrále se předseda vlády Bohuslav Sobotka společně s vicepremiérem Bělobrádkem a ministrem kultury Danielem Hermanem setkal s bývalou ministryní zahraničních věcí USA Madeleine Albright. Kromě zahraniční politiky diskutovali především o 25. výročí pádu železné opony, situaci na Blízkém východě, podpoře demokracie ve světě a české zahraniční politice.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes ve 13.00 setká v Bílém domě s viceprezidentem Spojených států amerických Joe Bidenem.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie