Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 6. 2016 18:34

Premiér Sobotka telefonicky hovořil s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem o britském referendu i tématech nadcházející Evropské rady

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes v poledne telefonicky hovořil se stálým předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem o dopadech britského referenda o setrvání v EU a dalších tématech nadcházející Evropské rady, která se uskuteční příští týden v Bruselu.

Občané Velké Británie budou o dalším směřování své země hlasovat již tento týden ve čtvrtek. Premiér Sobotka se s předsedou Evropské rady Tuskem shodl, že země EU a evropské instituce podporují setrvání Velké Británie v EU a následné uplatňování Dohody z únorové Evropské rady, kde členské státy dospěly k vyváženému kompromisu a zohlednily požadavky Londýna na reformu EU.

Dnešní telefonát se věnoval také dalším tématům Evropské rady, která se uskuteční 28. a 29. června v Bruselu. Lídři EU se budou zabývat vývojem v oblasti migrace, spoluprací EU a NATO a hospodářskými otázkami, včetně oblasti zemědělství a krize na trhu s mlékem a vepřovým masem.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie