Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 3. 2015 11:41

Premiér Sobotka: Tým Kobra zabránil za devět měsíců daňovým únikům v hodnotě 1,7 miliardy korun

Tisková konference po jednání týmu Kobra dne 5. března 2015.
Tisková konference po jednání týmu Kobra dne 5. března 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes spolu s ministrem financí Andrejem Babišem a ministrem vnitra Milanem Chovancem zhodnotili na společném jednání dosavadní působení speciálního týmu Kobra. Ten vláda zřídila v polovině června 2014. Za prvních devět měsíců své činnosti zabránil specializovaný tým daňovým podvodům ve výši 1,7 miliardy korun. Vláda plní jednu ze svých priorit z programového prohlášení a nekompromisně bojuje proti daňovým podvodům.

Kobra je společný projekt Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality, Generálního finančního ředitelství a Generálního ředitelství cel. Česká republika se při vzniku daňové Kobry inspirovala na Slovensku, kde podobný projekt funguje už od roku 2012 a má za sebou řadu významných úspěchů.

Specializovaný tým Kobra se ukázal jako velmi úspěšný a jen za prvních devět měsíců svého působení zabránil daňovým podvodům za téměř 1,7 miliardy korun.

Dnešního společného jednání na Úřadu vlády se společně s premiérem a ministry účastnil také generální ředitel Generálního finančního ředitelství Martin Janeček, generální ředitel Generálního ředitelství cel Petr Kašpar a policejní prezident Tomáš Tuhý. Ten představil také poslední zásah týmu v kauze s názvem Uhlí. Výsledkem zásahu, který proběhl na 38 místech v České republice, bylo 29 osob obviněných z trestného činu krácení daně a zabránění škodě ve výši zhruba 290 milionů korun.

Zdroj videa a více informací www.danovakobra.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie