Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 10. 2014 13:42

Premiér Sobotka uvedl do funkce novou ministryni pro místní rozvoj Šlechtovou

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka uvedl ve středu 8. října 2014 Karlu Šlechtovou do funkce nové ministryně pro místní rozvoj.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka uvedl ve středu 8. října 2014 do funkce novou ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Té předala svůj post bývalá ministryně a současná eurokomisařka Věra Jourová, které premiér Sobotka poděkoval za její usilovnou práci v rámci svého kabinetu.

Karla Šlechtová ve středu v poledne slavnostně převzala z rukou prezidenta republiky Miloše Zemana jmenování do funkce ministryně pro místní rozvoj. Bývalou ředitelku odboru evropských fondů Úřadu vlády ČR poté na post ministryně uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Ten připomněl, že Ministerstvo pro místní rozvoj je v rámci své agendy jedním z klíčových resortů pro plnění vládních závazků, jehož prioritním úkolem je pokračovat v záchranném plánu pro dočerpání miliard korun z evropských fondů a připravit čerpání fondů EU pro období 2014–2020. Vláda tak v nejbližší době obdrží od resortu informaci o aktuálním stavu čerpání prostředků z Evropské unie.

Dalšími strategickými úkoly pro nově nastupující ministryni Šlechtovou bude oživení sektoru stavebnictví a boj proti sociálnímu vyloučení, zejména v podobě prosazení zákona o sociálním bydlení a nastartování čerpání evropských peněz právě v této oblasti.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie