Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 12. 2014 14:23

Premiér Sobotka uvedl do úřadu nového ministra dopravy Ťoka

Prezident jmenoval Dana Ťoka ministrem dopravy, 4. prosince 2014.
Prezident jmenoval Dana Ťoka ministrem dopravy, 4. prosince 2014.
Nový ministr dopravy Dan Ťok se ve čtvrtek 4. prosince 2014 ujal své funkce. Do úřadu ho uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka. Ťoka ve dnes dopoledne na Pražském hradě jmenoval prezident Miloš Zeman.

Premiér Bohuslav Sobotka zdůraznil, že Ministerstvo dopravy je jedním z klíčových resortů a úkoly, které pod něj spadají, jsou prioritou této vlády. Na nového ministra teď podle něj čeká především úkol personálně stabilizovat resort, včetně podřízených organizací, a zajistit jeho stabilní financování. Za nejhorší považuje situaci na Ředitelství silnic a dálnic.

Ministr Dan Ťok by se měl také zasadit o výstavbu dálnic, obchvatů měst nebo modernizaci železniční infrastruktury. Mezi nejvýznamnější patří například výstavba dálnice D11 nebo rychlostní silnice R35. Premiér Sobotka zmínil také možné propojení pražského Masarykova nádraží s Letištěm Václava Havla nebo zlepšení železničního spojení s Německem. Dalším z významných úkolů bude vypsání výběrového řízení na nového provozovatele mýtného systému.

Nový ministr Ťok označil resort dopravy za jeden z nejtěžších, který se zároveň dotýká všech občanů. Premiéra ubezpečil, že i on považuje předložené body za prioritní.

V Sobotkově kabinetu jde o druhou výměnu ministrů. Ministryni pro místní rozvoj Věru Jourovou už dříve nahradila Karla Šlechtová. Stalo se tak poté, co Jourová získala mandát českého eurokomisaře.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie