Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 10. 2016 14:53

Premiér Sobotka zahájí v Norimberku Česko-bavorskou zemskou výstavu

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájí ve středu 19. října 2016 v Norimberku společně s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko Horstem Seehoferem bavorskou část Česko-bavorské zemské výstavy Císař Karel IV. 1316 - 2016. Slavnostní vernisáže se zúčastní také ministr kultury Daniel Herman.

Česko-bavorská zemská výstava je jednou z nejvýraznějších událostí oslav letošního 700. výročí narození císaře Karla IV. a je zaměřena na odkaz Karla IV. jako českého krále a císaře Svaté říše římské. Českou část výstavy, která byla do konce září 2016 k vidění ve Valdštejnské jízdárně v Praze, společně zahájili premiér Sobotka a ministerský předseda Seehofer v květnu 2016.

Jsem rád, že se nám daří se Spolkovou republikou Německo vytvářet významné společné projekty v oblasti kultury. Česko-bavorská zemská výstava je příkladem a ukázkou dobré spolupráce a navazuje na historickou blízkost a společné tradice obou zemí,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

V České republice se výstava dočkala nebývalé návštěvnické přízně a její denní návštěvnost trojnásobně přesahovala průměr nejúspěšnějších výstavních projektů Národní galerie v Praze realizovaných v loňském roce. Výstavu realizuje Národní galerie v Praze ve spolupráci s Domem bavorských dějin a Germánským národním muzeem.

Premiér Bohuslav Sobotka naposledy navštívil Bavorsko letos v březnu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie