Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

28. 11. 2014 17:15

Premiér Sobotka zahájil Fórum udržitelného rozvoje

Premiér Sobotka zahájil Fórum udržitelného rozvoje, 28. listopadu 2014.
Premiér Sobotka zahájil Fórum udržitelného rozvoje, 28. listopadu 2014.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil 28. listopadu 2014 v pražském Lichtenštejnském paláci Fóra udržitelného rozvoje 2014. Odborné diskuse, pořádanou Radou vlády pro udržitelný rozvoj, se zúčastnil také ministr životního prostředí Richard Brabec a ředitel Direktorátu pro životní prostředí OECD Simon Upton.

V diskusi se účastníci zabývali sociálním začleňováním seniorů do trhu práce, vývoji na globální scéně a formulací univerzálních cílů udržitelného rozvoje a také ekonomickými nástroji udržitelného rozvoje. Cílem odborné konference bylo téma udržitelného rozvoje komunikovat mezi širší i užší odbornou veřejností.

Významným hostem fóra byl ředitel Direktorátu pro životní prostředí OECD Simon Upton, který hovořil o ekonomických modelech udržitelného růstu, spojených s konceptem zeleného růstu.

Rada vlády pro udržitelný rozvoj byla znovuobnovena rozhodnutím vlády ze dne 9. června 2014 a svou činností iniciuje, koncipuje, koordinuje, sleduje, vyhodnocuje a podporuje strategické dimenze v řízení státu. Dále navrhuje opatření ke sladění dlouhodobých záměrů a cílů se střednědobými a krátkodobými cíli a programy v souladu s principy udržitelného rozvoje.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie