Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 6. 2015 12:53

Premiér Sobotka zahájil v Nošovicích výrobu nového vozu Hyundai

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení výroby nového vozu Hyundai v Nošovicích, 23. června 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení výroby nového vozu Hyundai v Nošovicích, 23. června 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil společně s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem zahájení výroby nového vozu Hyundai v Nošovicích.

Investice korejské společnosti ve výši 30 miliard korun do výrobního závodu v Nošovicích je největší zahraniční investicí v historii České republiky. Společnost je významným zaměstnavatelem, který ve strukturálně postiženém Moravskoslezském kraji zaměstnává 3400 pracovníků. Dalších 7000 pracovních míst vzniklo díky subdodavatelům.

„Naše vláda intenzivně podporuje zahraniční investice, které stimulují ekonomiku a generují v naší zemi tisíce nových pracovních míst. Jsem rád, že investice společnosti Hyundai je úspěšným příběhem, aktuálně v naší zemi společnost zaměstnává přes tři tisíce lidí a je pátým největším plátcem daní v naší zemi,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Rok 2014 byl pro Českou republiku v oblasti investic mimořádně úspěšný, a to i díky podpoře ekonomické diplomacie, které kabinet premiéra Bohuslava Sobotky věnoval mimořádnou pozornost. V uplynulém roce vláda podpořila 149 investičních projektů, díky nimž vznikne téměř 15 tisíc nových pracovních míst. Klíčovými investicemi v minulém roce byly 4 projekty v souhrnné hodnotě 30 miliard korun: Nexen Tire, Hyundai Mobis, Lego a JC Interiors.

Na konci května letošního roku premiér Bohuslav Sobotka představil dalšího nového investora pro ČR. Společnost HTC by měla v Brně investovat do svého opravárenského centra pro mobilní telefony řádově desítky až stovky milionů dolarů. Společnost bude generovat více než tisíc nových pracovních míst.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie