Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 5. 2011 13:20

Prezident přijal demisi místopředsedy vlády Johna

Vláda Petra Nečase má opět 15 členů. Místopředseda vlády Radek John v koaličním kabinetu dnes skončil.

Předseda vlády Petr Nečas dnes v poledne předal demisi místopředsedy vlády Radka Johna do rukou prezidenta republiky Václava Klause, který rezignaci přijal.Premiér Nečas předává prezidentovi demisi Radka Johna

S panem prezidentem jsme mluvili o aktuální politické situaci, ale také o některých záležitostech, které se týkají mezinárodních vztahů včetně problematiky Evropské unie,“ řekl předseda vlády Petr Nečas po setkání s Václavem Klausem.

Vláda podle premiéra bude nyní jednat o dalším případném obsazení nebo neobsazení postu místopředsedy vlády a předsedy výboru pro koordinaci boje s korupcí.

Premiér také na krátkém brífinku s novináři mluvil o plánovaném dodatku koaliční smlouvy, na kterém se ve středu dohodli lídři koaličních stran. „Dodatek musí minimálně zohlednit konkrétně změny, ke kterým došlo, protože součástí koaliční smlouvy je i seznam členů vlády s jejich konkrétní pozicí nebo ministerstvem a další ustanovení, která se týkají náměstků a podobně,“ dodal Petr Nečas.

Radek John byl v koaliční vládě Petra Nečase od 13. července 2010 do 21. dubna 2011 místopředsedou vlády a ministrem vnitra. Od 22. dubna do 20. května letošního roku zastával John pozici místopředsedy vlády a předsedy vládního výboru pro boj s korupcí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie