Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 1. 2011 13:26

Prezident přijal premiéra na novoročním obědě v Lánech

Premiér se s manželkou zúčastnili tradičního novoročního oběda s prezidentem republiky a první dámou.

„Ve svém novoročním projevu jsem jednoznačně vyjádřil podporu této vládě. Vyjádřil jsem důvěru, že vláda se pustí do věcí potřebných pro naší zemi a vyjádřil jsem naději, že bude udržovat svou vnitřní soudržnost a myslím, že to je to nejhlavnější, co bychom měli vládě pro letošní rok popřát,“ řekl po obědě novinářům prezident Václav Klaus.

Oběd prezidenta a první dámy s premiérem a jeho choti

Prezident a premiér spolu také mluvili o načasování zahraničních aktivit nebo o plánech vlády v novém roce. „Bavili jsme se o aktuální politické situaci, také o některých krátkodobých krocích, střednědobých krocích, které chce vláda prosadit v letošním roce,“ dodal premiér Petr Nečas.

Tématem rozhovoru byla také situace na ministerstvu životního prostředí, které nemá v současnosti ministra. „Letmo jsme se touto otázkou zabývali z procedurálního a časového hlediska než z hlediska konkrétního obsahu s tím, že já preferuji řešení, které bude v řádu dnů než týdnů,“ odpověděl premiér.

Novoročního oběda v Lánech se účastnila také první dáma Livia Klausová a manželka premiéra Radka Nečasová. Společně si prohlédly zámecké prostory a mluvily spolu o uplynulých vánočních svátcích nebo o problémech ve školství a sociální oblasti.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie