Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 4. 2009 16:09

Program Zelená úsporám přijímá žádosti o dotace

Ochrana životního prostředí
Od dnešního dne lze podávat žádosti o finanční podporu na zateplování domů na krajských pracovištích Státního fondu životního prostředí nebo od konce května na pobočkách bank.

O dotaci z programu Zelená úsporám lze žádat jak před realizací opatření, tak po ní (kromě opatření dokončených před 1. dubnem 2009). Formuláře na podání žádosti jsou k dispozici na webových stránkách www.zelenausporam.cz, kde jsou dostupné podrobné informace o programu. S případnými dotazy se mohou žadatelé obracet na bezplatnou informační linku 800 260 500 (PO - PÁ od 8:00 do 16:00)

Program Zelená úsporám je realizován jako jeden z protikrizových opatření Národního protikrizového plánu vlády. Je zaměřen na podporu instalací pro vytápění s využitím obnovitelných zdrojů energie, ale také investic do energetických úspor při rekonstrukcích i v novostavbách. V programu bude podporováno např. kvalitní zateplování rodinných domů a nepanelových bytových domů nebo náhrada neekologického vytápění za nízkoemisní kotle na biomasu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie