Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 1. 2018 13:08

Rozhovory s ministry nově: Probíhat budou přímo ve vstupní aule

Úřad vlády zavádí nová pravidla pro rozhovory s ministryněmi a ministry před jednáním vlády. Ti budou poskytovat své komentáře přímo ve vestibulu hlavního vchodu. Jak pro média, tak pro členy kabinetu bude znamenat tato změna především větší komfort.

Chceme vyjít vstříc novinářům a zajistit atraktivnější prostředí přímo ve vstupní aule Úřadu vlády. Inspirovali jsme se u unijních institucí, kde mají média možnost oslovovat státníky při příchodu v budově. Vypůjčíme si i výraz pro název této mediální příležitosti, nově tak budeme avizovat tzv. doorstep.

Doorstep bude zahájen vždy hodinu před začátkem jednání vlády. Zástupci médií jsou povinni se na něj akreditovat, ostatně jako na všechny mediální výstupy konané na Úřadu vlády.

Po příchodu do Strakovy akademie proběhne standardní vstupní proces. Zástupci médií předloží doklad totožnosti a novinářský průkaz a po bezpečnostní kontrole přejdou na místo doorstepu ve vestibulu hlavního vchodu. 

V souvislosti se zavedením nového systému už nebude možné využívat pro natáčení a poskytování rozhovorů venkovní prostory před Úřadem vlády. Systém akreditací a fototermíny v prostorech úřadu zůstávají i nadále stejné. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie