Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 8. 2011 16:25

Rušení místních oddělení policie nehrozí

Vláda ujistila hejtmany, že poputuje 900 milionů korun policii a hasičům.

Premiér se dnes spolu s ministry setkal s hejtmany českých krajů. Společným jednáním strávili přes tři hodiny. Řešili mimo jiné navýšení rozpočtu ministerstva vnitra.

200 milionů korun poputuje hasičskému záchrannému sboru, 700 milionů je určeno policii ČR na provoz. Nehrozí proto, že by byly rušeny místní oddělení policie, tak stanice profesionálních hasičů,“ řekl po jednání předseda vlády Petr Nečas.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Na jednání se také řešilo čerpání evropských fondů po roce 2014. „Naší společnou prioritou je v příštím období, abychom získali co nejvíce financí, a to i pro výstavbu klíčové infrastruktury,“ dodal předseda Asociace krajů ČR a hejtman Michal Hašek.

Tématem jednání byla také doprava. Podle premiéra má vláda zájem na tom, aby se dopravní infrastruktura rozvíjela. Neustoupí ale od své priority, kterou je rozpočtová odpovědnost.

Vláda s hejtmany také probrala školství, zdravotnictví nebo úvahy o případných změnách v rozpočtových určení daní.

Na řadu věcí máme podobné náhledy, na řadu rozdílné náhledy, přes zcela zjevné odlišné stranické zabarvení se celá debata odehrávala ve věcné a fundované rovině,“ popsal atmosféru jednání premiér s tím, že problematickým tématem zůstává zajištění stabilního financování dopravní obslužnosti veřejné regionální železniční osobní dopravy.

Výběr z fotogalerie

       

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie