Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 6. 2018 15:05

Premiér Babiš jednal s durynským ministerským předsedou Ramelowem

Premiér Babiš s ministerským předsedou Svobodného státu Durynsko Ramelowem před jednáním ve Strakově akademii, 4. června 2018.
Premiér Babiš s ministerským předsedou Svobodného státu Durynsko Ramelowem před jednáním ve Strakově akademii, 4. června 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš přijal v pondělí 4. června 2018 ve Strakově akademii ministerského předsedu Svobodného státu Durynsko Bodo Ramelowa. Hlavními tématy jednání byly Česko-německý strategický dialog, rozvoj hospodářské spolupráce i otázky Evropské unie.

V úvodu setkání premiér Babiš ujistil ministerského předsedu Ramelowa o zájmu České republiky udržovat nadále vynikající vztahy s Německem i s jednotlivými spolkovými zeměmi. Společně hovořili především o Česko-německém strategickém dialogu, který přispívá k lepší koordinaci příprav železničního spojení mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo, i o rozvoji spolupráce v oblasti vědy a výzkumu.

Významným tématem jednání bylo možné prohlubování hospodářské spolupráce, kdy Durynsko se dle obratu zahraničního obchodu s Českou republikou řadí mezi spolkovými zeměmi až na 10. místo. Celkově je Spolková republika Německo pro ČR nejvýznamnějším obchodním partnerem s podílem 29,5 % na celkovém obratu českého zahraničního obchodu, přičemž téměř 33 % našeho exportu směřuje právě do Německa.

Premiér Babiš hovořil s ministerským předsedou Ramelowem také o unijních otázkách, především o budoucnosti EU a připravovaném rozpočtu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie