Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 7. 2015 17:58

Tchaj-wanská Foxconn Technology Group plánuje v ČR miliardové investice

Tchaj-wanská společnost Foxconn Technology Group zvažuje uskutečnit v České republice rozsáhlý investiční projekt. Parametry této investice řadí tuto akci mezi největší potenciální projekty, které byly realizovány v rámci lákání investic formou investičních pobídek. Vláda ČR odsouhlasila mandát premiérovi podepsat Memorandum o spolupráci mezi vládou ČR a touto společností.

Tchaj-wanská investice se skládá z několika dílčích projektů. Záměrem společnosti Foxconn je vyvinout plně automatizované řešení pro výrobu (Industry 4.0), které chce společnost aplikovat ve svých současných provozech v Pardubicích a Kutné Hoře. Foxconn dále plánuje vybudovat výzkumné a designové centrum pro své výrobní portfolio, které by mělo být jediné svého druhu v Evropě, postavit datová centra či využít svých distribučních kanálů v Číně k vytvoření obchodní platformy pro export českých výrobků na perspektivní asijské trhy.

Úspěšná realizace daných projektů vytvoří tisíce přímých vysoce kvalifikovaných míst. „Oblast automatizace a digitalizace výroby je budoucností průmyslu. Podepsání Memoranda přinese do České republiky investiční projekt, který nejenže nabídne velké množství nových pracovních míst pro kvalifikované odborníky, ale současně posílí exportní postavení českých výrobků na asijských trzích. Spolupráce se společností Foxconn tak bude mít významný pozitivní efekt a příznivý dopad na celou ekonomiku České republiky. O konkrétní podobě investičních projektů budeme nyní se společností jednat,“ uvedl dnes ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Podpis Memoranda o spolupráci mezi vládou ČR a společností Foxconn Technology Group je naplánován na 21. 7. 2015, kdy se uskuteční jednání mezi předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou a prezidentem společnosti Foxconn Terrym Gou. Ministerstvo průmyslu a obchodu bude nadále se společností jednat o budoucí podobě investičních projektů.

Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie