Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 6. 2010 14:36

Tripartita jednala o strategii Evropa 2020

Dnes dopoledne se sešli zástupci vlády s představiteli odborů a zaměstnavatelů.

Schůzi Rady hospodářské a sociální dohody dominovalo jednání o plnění krátkodobých opatření pro východiska z krize, tedy 13 z 38 bodů, na kterých se zástupci tripartity dohodli koncem dubna tohoto roku. Mezi další body pak patřila vize českého zemědělství po roce 2010 nebo národní cíle stanovené na základě strategie Evropa 2020.


Premiér Jan Fischer na tiskové konferenci po poslední plenární schůzi v tomto složení, kromě poděkování ostatním partnerům, zhodnotil zpracování třinácti z 38 bodů, které měly vést k akceleraci hospodářství zasaženého krizí. Předseda vlády Jan Fischer doporučil příštím zástupcům vlády na těchto bodech nadále pracovat. „Je dobré na nich pokračovat,“ uvedl premiér na závěr. Stejný názor vyjádřil i zástupce odborů Jaroslav Zavadil.


Dalším tématem rozhovorů byla vize českého zemědělství po roce 2010. Materiál ministerstva zemědělství premiér pochválil za jeho odborné a srozumitelné zpracování.


U všech členů Rady hospodářské a sociální dohody však vyvolalo kontroverzi jednání o strategii Evropa 2020. Dokument se setkal s kritikou především ze strany zástupců ČMKOS a Svazu zaměstnavatelů. Na příští jednání Evropské rady tak Česká republika předloží pouze základní verzi národních cílů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie