Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 4. 2014 13:57

Tripartita projednala aktivní politiku zaměstnanosti a otázku sociálních služeb

Prezident SPČR Hanák, premiér Sobotka a místopředseda ČMKOS Pícl na tiskové konferenci po jednání RHSD, 22. dubna 2014.
Prezident SPČR Hanák, premiér Sobotka a místopředseda ČMKOS Pícl na tiskové konferenci po jednání RHSD, 22. dubna 2014.
Rada hospodářské a sociální dohody ČR se dnes, 22. dubna 2014, na své 108. plenární schůzi zabývala především financováním sociálních služeb a aktivní politikou zaměstnanosti. Zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů materiály předložené ministerstvy práce a sociálních věcí a průmyslu a obchodu podpořili.

Materiály obou ministerstev obsahují především metody modernizace opatření na podporu aktivní politiky zaměstnanosti, možnosti hledání nových nástrojů, které pomohou snížit rekordní nezaměstnanost, stejně jako možnosti pomoci ohroženým skupinám na trhu práce, do nichž patří především mladí lidé do 30 let, lidé v předdůchodovém věku či se zdravotním hendikepem.

Ministerstvo průmyslu a obchodu předložilo tripartitě deset konkrétních opatření, která by měla zlepšit podnikatelské prostředí v naší zemi včetně zjednodušení administrativy, investic do infrastruktury, rozvoje stavebnictví, podpory vědy a výzkumu.

Koncepční materiály následně projedná vláda a promítnou se také do návrhu státního rozpočtu na příští rok.

Vláda také potvrdila zřízení vrcholového týmu, který zpracuje hospodářskou strategii k posílení konkurenceschopnosti České republiky.

Současně byla Tripartita informována o rámcové pozici České republiky v rámci jednání o budoucí energetické a klimatické politice v rámci Evropské unie. Dále byli zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů informováni o Národním programu reforem, který byl po schválení vládou předložen Evropské komisi.

Tripartita by měla znovu zasednout ke společnému jednání 2. a 30. června.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie