Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 2. 2014 15:36

Tripartita projednala programové prohlášení vlády ČR

V úterý 11. února 2014 se uskutečnilo jednání tripartity o programovém prohlášení vlády.
V úterý 11. února 2014 se uskutečnilo jednání tripartity o programovém prohlášení vlády.
Mimořádná plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR dnes projednala hlavní body programového prohlášení vlády ČR.  

„Diskuze byla otevřená a věcná. Shodli jsme se na řadě témat, a to především na postupu vlády při podpoře hospodářského růstu, počínaje rozumnou exportní politikou přes dobře postavenou aktivní politiku zaměstnanosti a nesmíme opomenout ani stabilizaci zdravotnictví,“ zmínil předseda vlády Bohuslav Sobotka několik hlavních priorit, na kterých se tripartita shodla.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...


„Chci poděkovat panu předsedovi vlády, že dodržel slovo a předložil nám návrh programového prohlášení vlády dříve než Poslanecké sněmovně,“ řekl na tiskové konferenci prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák. Ocenil, že programové prohlášení vlády i koaliční smlouva kladou důraz na témata konkurenceschopnosti, hospodářského růstu a stability podnikatelského prostředí.

Zástupci zaměstnavatelů pochválili také vládní snahu o zjednodušení jak legislativních, tak administrativních procesů. Podle Jaroslava Hanáka je výzvou pro novou vládu oblast infrastruktury, v návrhu programového prohlášení vlády by také rád viděl větší podporu informačních technologií. „Myslím si, že se v případě nové vlády pozvedne sociální dialog, naše odborné názory stojí této vládě za pozornost,“ dodal Jaroslav Hanák.

„Stojí před námi řada nahromaděných úkolů, pro Českomoravskou konfederaci odborových svazů je prioritou nastartování ekonomického růstu a podpora zaměstnanosti. V těchto bodech se s vládou shodujeme a budeme sledovat, zda budou opatření vlády ve zmíněných oblastech účinná,“ vyzdvihl vzájemnou shodu s kabinetem místopředseda Českomoravské konfederace odborových svazů Václav Pícl.

Premiér uvedl, že během jednání se ze strany zástupců odborů a zaměstnavatelů vyskytlo několik připomínek, z nichž některé se ještě promítnou do konečné podoby programového prohlášení vlády. Všechny strany se dohodly na pravidelném jednání tripartity vždy jednou za měsíc, další jednání tak proběhne 13. března.

Programové prohlášení vlády projedná již zítra odpoledne koaliční rada, od 19:30 se jím poté bude zabývat vláda ČR.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie