Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 9. 2014 12:28

Tripartita projednala sankce, minimální mzdu i čerpání eurofondů

Tisková konference po jednání tripartity 4. září 2014.
Tisková konference po jednání tripartity 4. září 2014.
Zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů ve čtvrtek 4. září 2014 zhodnotili dopady sankcí v rámci ukrajinské krize, dále projednali návrh na zvýšení minimální mzdy, činnost agentur práce a agenturní zaměstnávání či aktuální situaci v oblasti čerpání evropských fondů.

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky získal podporu zástupců zaměstnanců a zaměstnavatelů v oblasti vyjednávání o sankcích proti Ruské federaci. Záměrem České republiky je snaha o to, aby se sankce nedotkly českého strojírenského exportu do Ruska, především pak vývozu obráběcích strojů. Zaměstnavatelé a odbory podpořili také činnost pracovní skupiny, která vyhodnocuje dopady sankcí a především připravuje konkrétní opatření, která by měla snížit negativní dopady zaváděných sankcí na českou ekonomiku. Pracovní skupina pro hodnocení dopadů sankcí znovu zasedne v pondělí 8. září 2014 ve 14 hodin.

Dalším hlavním bodem jednání v rámci Rady hospodářské a sociální dohody ČR byl také návrh na zvýšení minimální mzdy o 700 korun na celkem 9200 korun od ledna příštího roku. Návrh, který podpořili zástupci odborů, bude na své příští schůzi ve středu 10. září projednávat vláda.

Zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů byli také informováni o aktuálním stavu čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti v programovacím období 2007–2013. Dále projednali činnost agentur a agenturní zaměstnávání, jejichž komplexní úpravu v současnosti diskutuje Pracovní skupina RHSD.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie