Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 2. 2017 18:00

Úřad vlády ČR pokračuje v úsporných opatřeních, jen na energiích meziročně ušetřil 1,7 milionu korun

Úřad vlády ČR již třetí rok po sobě snižuje v důsledku přijatých úsporných opatření náklady na položky ve svém hospodaření. Z celkového objemu rozpočtu ve výši 1.011,5 milionu korun, který měl úřad v roce 2016 k dispozici, vyčerpal během loňského roku celkem 873,4 milionu korun, tedy jen 86,3 %. U žádné z rozpočtových položek Úřad vlády nepřekročil předpokládanou částku.

Pro současné vedení Úřadu vlády ČR je šetrná správa a snižování provozních nákladů důležitou prioritou. Úsporná opatření proto pokračují jak v oblasti nákupu služeb a energií, tak i v oblasti nákupu materiálu, což se promítá zejména do úspory v oblasti výdajů na kancelářské potřeby, hygienické potřeby a kancelářský papír.

Oproti původnímu plánu se tak podařilo uspořit prostředky především v oblasti nákupu materiálu, a to ve výši 21 %, nákupu energií ve výši 36 %, v oblasti oprav a údržby v objemu 70 %, v oblasti poradenských, konzultačních a právních služeb v celkové výši 40 % a v nákupu ostatních služeb v objemu 16 %.

V absolutním porovnání s rokem 2015 došlo k úspoře v nákupu energií ve výši 1,7 mil. Kč a dále i ve výdajích na opravy a údržbu v objemu 0,3 mil. Kč.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie