Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 8. 2013 16:53

Úřad vlády pokračuje ve zvyšování informační otevřenosti

Úřad vlády ČR má novou podobu úvodní webové stránky www.vlada.cz, která coby novinku zařazuje blok informací o činnosti Úřadu vlády.

Jde o další významný krok k dosažení maximální transparentnosti Úřadu vlády, ale i o krok ke zvýšení uživatelského komfortu našich stránek pro nejširší veřejnost,“ konstatoval vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin.

Nové rozvržení stránek i zařazení nového informačního obsahu vychází vstříc nejen zájmu novinářů, ale i občanů. Těžiště zájmu o informace Úřad vlády ČR delší dobu mapoval na základě vyřizovaných dotazů „Ze statistiky žádostí o informace podle zákona o svobodném přístupu k informacím vyplynulo, že největší zájem je o veřejné zakázky a dále o výši platů. Platy jsme zveřejnili před pár dny a nyní veřejnosti nabízíme výrazně komfortnější přístup k on-line informacím o zakázkách. A v úsilí o zvyšování informační otevřenosti úřadu budeme pokračovat,“ dodal Radek Augustin. Jednou z proměn domovské stránky úřadu je tak zařazení odkazu na veřejné zakázky, který zájemce o informace pohodlně dovede z homepage přímo do sekce zakázek.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie