Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 10. 2016 11:06

Úřad vlády se zapojil do projektu Elektromobilita ČEZ a využívá první elektromobil

Vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák převzal ve středu 26. října 2016 první elektromobil pro Úřad vlády ČR.
Vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák převzal ve středu 26. října 2016 první elektromobil pro Úřad vlády ČR.
Vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák převzal ve středu 26. října 2016 první elektromobil pro Úřad vlády ČR. Po dobu tří let se tak úřad zapojí do projektu Elektromobilita ČEZ. Vůz VW e-Golf, který mu předal člen představenstva a ředitel divize vnějších vztahů a regulace ČEZ Ivo Hlaváč, bude sloužit mimo jiné pro rozvoz pošty v hlavním městě Praze.

Většina vyspělých států Evropy i světa jde cestou podpory alternativních a ekologických pohonů. Elektromobily se svými jízdními vlastnostmi ukazují jako velice vhodný dopravní prostředek zejména v městském provozu. Rádi tak vyzkoušením elektromobilu symbolicky poukážeme na význam, který současná vláda přikládá rozvoji elektrické trakce v individuální i veřejné dopravě. Na Úřadu vlády využijeme elektromobil například pro cesty zaměstnanců za služebními povinnostmi v rámci Prahy,“ řekl při předávání vozu vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Partnery projektu Elektromobilita ČEZ jsou také Ministerstvo dopravy, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí. Ministerstvo průmyslu a obchodu přispívá podnikatelům na nákup elektromobilů až 80 tisíc korun. Dalšímu rozšíření by mohl přispět připravovaný příspěvek na nákup elektromobilu fyzickými osobami od Ministerstva životního prostředí v hodnotě až 200 tisíc korun. V České republice jezdí v současné době více než tisíc elektromobilů. Více naleznete na: http://www.elektromobilita.cz/.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie