Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 4. 2016 9:05

V Izraeli se letos v květnu uskuteční už čtvrté česko-izraelské mezivládní konzultace

Členové vlády B. Sobotky se v neděli 22. května 2016 setkají k mezivládním konzultacím s vládou Státu Izrael v Jeruzalémě. Půjde už o čtvrté takovéto jednání, které potvrzuje tradiční partnerství mezi oběma státy. Z české vlády by se měl jednání zúčastnit kromě předsedy vlády také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr obrany Martin Stropnický, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, ministr životního prostředí Richard Brabec a ministr kultury Daniel Herman.

Hlavními tématy mezivládních konzultací budou především rozvoj vzájemného obchodu, kontakty v oblasti výzkumů a inovací, bezpečnostní spolupráce včetně problematiky kybernetické bezpečnosti, prohlubování mezilidských kontaktů a rozvoj cestovního ruchu.

Součástí vládní delegace bude v Izraeli také podnikatelská mise, organizovaná  Svazem průmyslu a dopravy ČR ve spolupráci s Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou.

První česko-izraelské mezivládní konzultace se uskutečnily v roce 2011 v Jeruzalémě, další pak v roce 2012 v Praze. Naposledy se členové české a izraelské vlády setkali v rámci mezivládních konzultací v Jeruzalémě v roce 2014.

K pravidelným mezivládním konzultacím se vláda ČR schází také s vládami Slovenska a Polska.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie