Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 8. 2008 13:57

V souvislosti s neštěstím byly spuštěny krizové linky, Ministerstvo vnitra ČR na místě poskytuje psychologickou pomoc

Občané se s žádostmi o bližší informace mohou obracet na dvě krizové linky: 974 723 202 a 974 723 201. Operátoři komunikují v jazyce českém, případně polském.

Psychologické pracoviště Ministerstva vnitra informuje, že na místě byli nasazeni psychologové a speciálně vyškolení pracovníci Hasičského záchranného sboru a Policie ČR, kteří budou na místě poskytovat posttraumatickou péči zasaženým lidem. 

Centrum tísňového volání Ostrava zřídilo k tomuto vlakovému neštěstí dvě informační linky: 974 723 202 a 974 723 201.  Tyto linky jsou určeny občanům, zejména příbuzným a známým obětí. 


Vedení Ministerstva vnitra vyjadřuje hlubokou účast rodinám obětí tragického vlakového neštěstí i všem lidem, kteří byli neštěstím přímo nebo nepřímo zasaženi. 

Pomoc spoluobčanů potřebují také lékaři

Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě potřebuje pro zraněné z dnešního vlakového neštěstí ve Studénce na Novojičínsku doplnit zásoby krve. Zdejšímu krevní centru se tenčí zásoby skupiny O minus a A minus. 

Dárci mohou přijít do krevního centra ostravské fakultní nemocnice kdykoliv, sdělil ČTK mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Telefonní číslo krevního centra je 59 737 34 59

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie