Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 11. 2014 13:31

Vedoucí Úřadu vlády uctil památku 17. listopadu 1939

Vedoucí Úřadu vlády Dvořák a ministr obrany Stropnický u památníku v Ruzyni, 17. listopadu 2014.
Vedoucí Úřadu vlády Dvořák a ministr obrany Stropnický u památníku v Ruzyni, 17. listopadu 2014.
Vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák se v pondělí 17. listopadu 2014 zúčastnil veřejné vzpomínky na tragické události z období protektorátu, které vedly k prohlášení 17. listopadu za mezinárodní den studentstva.

Pietní akt u památníku „Ruzyně 1939 – 1941 NEZAPOMENEME“ připomenul oběti z období nacistických represí proti československým občanům a vysokým školám.

Vedoucí Úřadu vlády a další přítomní položili věnce a kytice k památníku v areálu kasáren 17. listopadu. Ceremoniál pokračoval projevy a skončil závěrečnou minutou ticha. Vládu na místě zastupoval také ministr obrany Martin Stropnický, který přednesl jeden z projevů.

Pavel Dvořák se v rámci výročí 17. listopadu zúčastnil v sobotu 15. listopadu vzpomínkového setkání u příležitosti 25. výročí sametové revoluce. Slavnostní večer proběhl v Lichtenštejnském paláci za účasti členů vlády, zástupců diplomatického sboru, zákonodárcú z obou komor parlamentu a dalších významných hostů.

V sobotu 15. listopadu byl vedoucí Úřadu vlády přítomen také na debatě premiéra se studenty na půdě Právnické fakulty Univerzity Karlovy.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie