Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 3. 2015 12:12

Vláda podpisem Memoranda stvrdila investici Škody Auto ve výši 7,2 miliardy

Vláda podpisem Memoranda stvrdila investici Škody Auto ve výši 7,2 miliardy, 23. března 2015.
Vláda podpisem Memoranda stvrdila investici Škody Auto ve výši 7,2 miliardy, 23. března 2015.
Dnes došlo k slavnostnímu podpisu Memoranda o spolupráci mezi ČR, společností Škoda Auto a Královéhradeckým krajem, jenž proběhl v rámci návštěvy premiéra Bohuslava Sobotky, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France. Podpis navazuje na rozhodnutí vlády schválit koncept regionální podpory v souvislosti s investicí Škody Auto v Královéhradeckém kraji, kde automobilka proinvestuje zhruba 7,2 miliardy korun.

Jsem velmi rád, že vláda plní své závazky a daří se nám získávat nové investice a vytvářet nová pracovní místa. Nová investice v Kvasinách je mimořádně významná, díky ní dojde k vytvoření více než 1300 nových pracovních míst a očekává se, že dalších 400 nových pracovních míst vznikne v souvislosti se subdodavateli pro potřeby Škody Auto v tomto regionu,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Do roku 2018 se společnost Škoda Auto zavázala rozšířit a zmodernizovat svůj závod ve východočeských Kvasinách. Nová investice vytvoří až 1 300 nových pracovních míst a navýší výrobní kapacitu na 280 000 vozů ročně. Souběžně s investicí bude stát a Královéhradecký kraj investovat do rozšiřování veřejné infrastruktury a do zlepšení školství a zdravotnictví ve městě a regionu.

„Investice Škody Auto v Kvasinách  je druhou největší investicí za dobu působení této vlády, což jen podtrhuje její význam. Velmi pozitivně též hodnotím fakt, že Škoda se v případě této investice zachovala společensky odpovědně ke Královéhradeckému kraji. Dvoumiliardová státní podpora totiž nebude směřovat na účet investora, ale výhradně do krajské infrastruktury a rozvoje průmyslové zóny v Kvasinách, řekl ministr Jan Mládek při své návštěvě kvasinského závodu.

Za vládu Memorandum podepsali premiér Bohuslav Sobotka a krajský hejtman Lubomír Franc. Na programu návštěvy politické delegace bylo kromě rozhovorů se členy představenstva Škody Auto a starosty obcí Kvasiny, Solnice a Rychnov nad Kněžnou i představení nového modelu Škoda Superb.

Za investora dohodu podepsal předseda představenstva Škody Auto Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland a člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar. „Kvasinský závod do roku 2018 zažije největší modernizaci a rozšíření v celé své 81-leté historii. Vítáme plánovaná opatření pro zlepšení infrastruktury, která závodu, jeho zaměstnancům i celému Královéhradeckému kraji zajistí další silný vítr do zad,“ uvedl Vahland.

Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie