Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 9. 2015 18:40

Vláda podpořila český průmysl na Mezinárodním strojírenském veletrhu

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, 14. září 2015.
Podpora průmyslu a tvorby nových pracovních míst patří mezi jeden z hlavních závazků kabinetu Bohuslava Sobotky. Své kroky se proto vláda rozhodla podpořit v pondělí 14. září 2015 svým zasedáním na brněnském Mezinárodním strojírenském veletrhu. Premiér Bohuslav Sobotka a další členové vlády následně vystoupili na Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR, prohlédli si veletrh a zúčastnili se slavnostního zahájení veletrhu.

Vláda na svém zasedání hovořila o stávající a připravované podpoře průmyslu, o aktivitách v rámci Roku průmyslu a technického vzdělávání a o opatřeních Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na podporu technického vzdělávání. Více informací o jednání vlády.

Premiér Bohuslav Sobotka následně na Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ve svém projevu shrnul kroky vlády na podporu hospodářského růstu a oživení české ekonomiky. Vyzdvihl mimo jiné zavedení Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti, úspěšné schválení všech operačních programů České republiky, obrat v oblasti podpory exportu či důležitost rozvoje digitální ekonomiky a eGovernmentu. Celý projev je k dispozici zde.

Po sněmu předseda vlády Bohuslav Sobotka a členové vlády navštívili několik pavilonů veletrhu, kde se pozdravili s vystavovateli a prohlédli si exponáty. Následně se zúčastnili slavnostního zahájení 57. Mezinárodního strojírenského veletrhu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie