Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 2. 2014 10:09

Vláda podporuje vznik nových pracovních míst

V úterý pokračovala debata nad působením společnosti Amazon v České republice. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek při té příležitosti navštívil středočeskou obec Dobrovíz, kde chce Amazon vybudovat distribuční centrum.   

Na veřejné debatě ministr uvedl, že vláda výstavbu centra podporuje, protože přinese tisíce pracovních míst. "Ujišťuji, že při předchozím jednání s vedením Amazonu jsem apeloval na vedení firmy, aby zajistilo výstavbu tak, aby se obyvatelů obce nedotkla," řekl ministr Mládek, který se před debatou zúčastnil také jednání zastupitelstva obce.

Amazon má zájem v České republice vybudovat kromě Dobrovíze distribuční centrum i v Brně. V každém plánuje vytvořit 2000 pracovních míst (v sezóně až 5000 pracovních míst). V obou místech je kamenem úrazu řešení dopravy k daným lokalitám — v Dobrovízi se řeší obchvat obce, v Brně napojení na dálnici. Mimo investici do již zmíněných velkoskladů společnost Amazon uvažuje o vhodné lokalitě pro celoevropské centrum strategických sdílených služeb a IT.

zdroj: www.mpo.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie