Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 4. 2015 15:19

Vláda pojede na první výjezdní zasedání letos v červenci do Moravskoslezského kraje

Vláda Bohuslava Sobotky uspořádá v letošním roce dvě výjezdní zasedání, které budou v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, tedy regionech, které se potýkají s největšími sociálními problémy.

Moravskoslezský i Ústecký kraj jsou hospodářsky problémové regiony s vysokou mírou nezaměstnanosti. Vláda pro tyto kraje zřídila zvláštního zmocněnce a připravuje návrhy opatření, které mají řešit problémy těchto regionů. První zasedání vlády se uskuteční letos v červenci v Moravskoslezském kraji.

Vláda se bude na výjezdním zasedání v Moravskoslezském kraji zabývat problémy, které místní region trápí nejvíce. Budeme řešit otázku zaměstnanosti a proaktivní opatření pro vytváření nových pracovních míst v situaci, kdy prožíváme útlum hornictví. Dalším tématem, které je důležité pro všechny občany, kteří zde žijí, je kvalita ovzduší. Naším cílem je jeho výrazné zlepšení, pomoci by zde měly finance v rámci operačních programů fondů EU. Třetí důležité téma je dopravní infrastruktura. Cílem vlády je podpořit investice do řady staveb, ať už jde o silnice či železnice,“ uvedl předseda vlády.

2. výjezdní zasedání vlády do Ústeckého kraje by se mělo uskutečnit do konce roku 2015.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie