Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 7. 2015 19:15

Vláda pokračuje v získávání nových investic

Premiér Bohuslav Sobotka jednal s generálním ředitelem a zakladatelem společnosti Foxconn Technology Group Terrym Gou, 21. července 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka jednal s generálním ředitelem a zakladatelem společnosti Foxconn Technology Group Terrym Gou, 21. července 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes jednal s generálním ředitelem a zakladatelem společnosti Foxconn Technology Group Terrym Gou o nových investičních plánech společnosti a spolupráci na strategickém rozvoji českého technologického průmyslu. Společného jednání se zúčastnili také další zástupci společnosti Foxconn, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera.

„S panem Gou, generálním ředitelem společnosti Foxconn, jsme dnes diskutovali o možném rozvoji nových investic společnosti v České republice i podpoře českého technologického průmyslu. Dosáhli jsme významné dohody ohledně expanze společnosti na českém trhu. Je to další úspěšný krok v plnění klíčové vládní priority, tedy získávání nových investic a vytváření nových pracovních míst. Věřím, že Foxconn bude v naší zemi dalším úspěšným investičním příběhem,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Podle plánů, o kterých se na dnešním jednání diskutovalo, Foxconn investuje několik miliard korun do celé řady oblastí včetně výzkumu a designu, řešení pro automatizaci a digitalizaci, infrastruktury a e-commerce. Ministerstvo průmyslu a obchodu bude nyní se společností jednat o konkrétní podobě investičních projektů.

Dohoda dosažená mezi českým premiérem Bohuslavem Sobotkou a generálním ředitelem Foxconnu Terrym Gouem se týká plánované expanze Foxconnu na českém trhu, podpory výzkumných a vývojových aktivit společnosti a spolupráce na stávajících i nových aktivitách k podpoře vzdělávání a tvorbě nových pracovních míst v zemi.

 „Je mi potěšením říct, že za posledních několik let se nám podařilo vytvořit stabilní a atraktivní ekonomické prostředí, které dokáže přitáhnout silné domácí i zahraniční investory, kteří chtějí dále růst. Jen za posledních 18 měsíců jsme byli schopni přilákat investice v celkovém objemu 108 miliard korun. Ty vedly nejen k vytvoření tisíců nových pracovních míst, ale také k dalšímu růstu naší ekonomiky. Poloha ve středu Evropy, dobrá ekonomická diplomacie a vysoce motivovaní a vzdělaní lidé dělají z naší země zajímavou destinaci pro investory z celého světa,“ řekl Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu.

„Naše české pobočky patří k těm nejúspěšnějším na světě a poskytují nám strategickou základnu pro otevírání příležitostí na nových trzích. Další rozvoj českých aktivit je logickým krokem v naší celosvětové strategii zaměřené na růst. Půjde o naši již třetí významnou investici v zemi za posledních 15 let. Oceňujeme dobré vztahy, které se nám podařilo za tu dobu vybudovat s českou vládou a našimi partnery z oblasti průmyslu,“ řekl Terry Gou, zakladatel a generální ředitel Foxconn Technology Group.

„Zaměřujeme se na to, abychom do České republiky přivedli firmy, které mají zájem investovat do nejmodernějších technologií, designu, výzkumu a vývoje. Jsme si vědomi, že Foxconn je globálním lídrem v oblasti IT a technologií. Společnosti jsme tudíž připraveni poskytnout plnou podporu k tomu, aby mohla zrealizovat maximum ze všech svých plánovaných projektů, které souvisejí s využitím nejmodernějších technologií,“ řekl Karel Kučera, generální ředitel CzechInvestu.

Vláda navazuje na své investiční úspěchy z dosavadních 18 měsíců svého mandátu. Za rok a půl fungování vlády Bohuslava Sobotky se podařilo získat 196 nových investičních projektů v objemu téměř 108 miliard korun, které by měly generovat přes 23 tisíc nových pracovních míst. Mezi největší investiční projekty z poslední doby patří opravárenské centrum společnosti HTC, které vzniklo v Brně. Velké změny chystá také společnost INA Lanškroun, s.r.o., která za 2,5 miliardy korun rozšíří svou činnost a zaměstná 900 nových pracovníků.


Foxconn vstoupil do České republiky v roce 2000. V současné době zde ve svých provozech v Pardubicích a Kutné Hoře zaměstnává přibližně 5 000 lidí. Společnost patří mezi nejvýznamnější exportéry z České republiky. V roce 2014 byla vyhlášena druhým největším exportérem s celkovým objemem vyvezeného zboží v hodnotě téměř 120 miliard korun.

 

Zdroj: Ministerstvo průmyslu a obchodu

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie