Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 2. 2014 18:27

Vláda projednala se zástupci Asociace krajů ČR aktuální problémy regionů

Kabinet Bohuslava Sobotky se ve středu 26. února 2014 sešel se zástupci Asociace krajů ČR.
Kabinet Bohuslava Sobotky se ve středu 26. února 2014 sešel se zástupci Asociace krajů ČR.
Vláda ČR se dnes sešla na prvním společném jednání se zástupci Asociace krajů ČR, aby tak odstartovala pravidelná setkávání s hejtmany. Na jednání informovali hejtmani zástupce vlády o aktuální situaci v krajích v oblasti čerpání peněz z evropských fondů, stavu veřejných investic či úrovni veřejných služeb ve zdravotnictví, školství či dopravě.

„Nový kabinet zahájil zcela novou etapu komunikace mezi vládou a kraji tak, aby šlo o rozumnou spolupráci ve prospěch občanů naší republiky. Jak vláda, tak kraje mají zájem na tom, abychom zachránili co největší část z prostředků Evropské unie, které jsou ohroženy špatným hospodařením minulých vlád. Společně s kraji teď bude vláda hledat možnosti, jak prostředky z Evropské unie efektivně vyčerpat. Dalším důležitým tématem byla otázka stabilizace zdravotnictví v regionech. Urgentní je nyní řešení financování nemocnic po zrušení poplatku za hospitalizaci. Velmi rychle proto připravíme a projednáme dokument, který bude pro stabilizaci zdravotnictví stěžejní,“ řekl na tiskové konferenci předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Nahrává se přehrávač videa ...

„Jménem asociace krajů oceňuji rychlost, se kterou pan premiér Bohuslav Sobotka vyhověl naší žádosti o společné setkání hejtmanů a nové koaliční vlády, a to záhy po získání důvěry Poslanecké sněmovny. Českou republiku spravujeme společně, a tak je pro nás významné, že po sedmi letech velmi složité komunikace začínáme plnohodnotnou spolupráci s novou českou vládou, která povede k výsledkům, se kterými budou občané v daných regionech spokojeni,“ dodal předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.

Další společné jednání vlády a zástupců krajů se uskuteční ještě v první polovině letošního roku. Předmětem jednání bude mimo jiné diskuze o přípravě státního rozpočtu pro rok 2015, financování sociálních služeb či fungování a rozvoj integrovaného záchranného systému.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie