Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

6. 8. 2014 16:31

Vláda projednala strategii k dočerpání maxima peněz z fondů EU pro období 2007-2014

Tisková konference po jednání vlády 6. srpna 2014.
Tisková konference po jednání vlády 6. srpna 2014.
Vláda ČR projednala ve středu 6. srpna 2014 problematiku dočerpání finančních prostředků z operačních programů pro období 2007–2014. Kabinet přijme aktivní opatření, která bude každý měsíc vyhodnocovat.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zdůraznil, že efektivní dočerpání financí z evropských fondů je jednoznačně prioritou české vlády, k jejímuž plnění se zavázala v programovém prohlášení. Kabinet projednal opatření jednotlivých resortů a zároveň vyhodnotil nejrizikovější operační programy, kterými jsou operační programy Životního prostředí a také Výzkum a vývoj pro inovace. Předložené strategie jednotlivých řídících orgánů mají pomoci finanční prostředky dočerpat, případně snížit do konce roku nedočerpanou částku.

Pro Českou republiku je důležité, aby peníze z Evropské unie byly vynaloženy efektivně a investovány v zájmu podpory ekonomiky, hospodářského růstu a zaměstnanosti. V tuto chvíli se vládní kabinet rovněž intenzivně zabývá přípravou programového období 2014–2020.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Vláda dnes také pokračovala v jednání o zavedení institutu prokazování původu majetku a možnosti jeho odčerpávání. Po zvážení předložené analýzy v rámci jednání vlády 30. července 2014 se dnes kabinet premiéra Sobotky shodl na variantě užití daňových mechanismů, které rozšíří kompetence finančního úřadu v oblasti získávání informací. Ministerstvo financí předloží vládě návrh novely v září letošního roku.

Kabinet předsedy vlády Bohuslava Sobotky čekají od 11. do 24. srpna vládní prázdniny. K dalšímu jednání se tak ministři a ministryně sejdou opět 27. srpna 2014.

Výsledky dnešního jednání naleznete zde.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie