Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

24. 3. 2014 18:32

Vláda schválila návrh řešení deficitu systému veřejného zdravotního pojištění

Vláda dnes na svém jednání vyslovila souhlas s přistoupením ČR ke Smlouvě o stabilitě, koordinaci a správě v hospodářské a měnové unii, schválila materiál, který obsahuje řešení deficitu systému veřejného zdravotního pojištění a jmenovala členy Výboru pro personální nominace.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Přistoupením k fiskálnímu paktu plní vláda koaliční smlouvu a programové prohlášení, ale také dává jasný signál o zapojení se do evropské politiky a zájmu na účasti na vybraných jednání summitů eurozóny. V rámci vnitrostátního ratifikačního procesu musí souhlas s přistoupením České republiky k fiskálnímu paktu vyslovit ústavní většinou obě komory Parlamentu ČR, a následně prezident republiky podepíše listinu o přístupu.

Dále vláda schválila navýšení plateb za státní pojištěnce, které je řešením deficitu systému veřejného zdravotního pojištění včetně kompenzace výpadku regulačních poplatků. Ministerstvo zdravotnictví nyní zpracuje a předloží vládě právní úpravu připravenou na základě tohoto materiálu.

Na základě navýšení platby za státní pojištěnce dojde ke zvýšení příjmů systému veřejného zdravotního pojištění o 2,1 mld. Kč v letošním roce a 4,2 mld. Kč v roce 2015.

Vláda dnes na své schůzi ustanovila členy Výboru pro personální nominace. Do tříčlenného výboru byli jmenováni: Ing. Pavel Dvořák, vedoucí Úřadu vlády, JUDr. Ing. Jiří Nováček, ředitel sekce Řízení úřadu Ministerstva financí a pověřený řízením Kabinetu ministra a Mgr. Lenka Jirsa Pavlátková, vrchní ředitelka sekce Kabinetu ministra zemědělství. Vládní výbor pro personální nominace byl zřízen jako poradní orgán vlády pro posuzování personálních nominací osob, které mají zastupovat stát v dozorčích radách obchodních společností s majetkovou účastí státu, státních podniků nebo národního podniku.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie