Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

27. 8. 2014 19:53

Vláda schválila novelu školského zákona a pomoc iráckým Kurdům

Vláda na dnešním jednání 27. srpna 2014 projednala novelu školského zákona, novelu zákona o rozpočtových pravidlech a zákona o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů či výsledky Pracovní skupiny pro hodnocení dopadu sankcí v rámci ukrajinské krize.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Na dnešním jednání vláda schválila novely zákona o rozpočtových pravidlech a zákona o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, které mj. posilují postavení poskytovatele dotace a zjednodušují administrativu při čerpání z evropských fondů.

Členové vlády se věnovali novele školského zákona, která upravuje podmínky pro vzdělávání dětí se speciálními potřebami, zřizuje registr učitelů nebo řeší postavení ředitelů veřejných škol a školských zařízení.

Dále se vláda rozhodla vyhovět žádosti Kurdské regionální vlády v Irácké republice o darování vojenského materiálu.

V rámci jednání výboru pro EU byl schválen mandát pro předsedu vlády na jednání Evropské rady v sobotu 30. srpna a závěry Pracovní skupiny pro hodnocení dopadu sankcí v rámci ukrajinské krize, které jako klíčová opatření navrhuje zavedení příspěvku státu při částečné nezaměstnanosti tzv. kurzarbeit, posílení ekonomické diplomacie a vyhledávání alternativních trhů a zajištění financování exportu.

Seznam projednaných bodů výsledků a naleznete zde.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie