Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 11. 2011 14:24

Vláda už splnila polovinu protikorupčních opatření

Z celkového počtu 76 bodů protikorupční strategie, které si vláda Petra Nečase dala za úkol, jich 37 bylo splněno.

Zbylých 27 úkolů se zatím plní v rámci termínů, které jim byly uloženy. Informaci o plnění strategie dneska vláda vzala na vědomí.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Podle místopředsedkyně vlády Karolíny Peake pět úkolů není plněno a sedm splněno nebylo. Informovala o tom na tiskové konferenci po jednání vlády. „Důvodem neplnění těchto bodů je často převod gescí z ministerstva vnitra na můj úřad, kde došlo ke zdržení právě z důvodu převodu gescí a převodu tabulek a převodu rozpočtových kapitol,“ vysvětlila Karolína Peake.

V souvislosti s převodem koordinace boje s korupcí z ministerstva vnitra pod místopředsedkyni vlády došlo k dohodě o tom, že Úřad vlády převezme i některé další úkoly. Jedná se především o problematiku whistleblowingu a lobbingu. S tím souvisí převod tří systematizovaných míst včetně příslušných mzdových prostředků z ministerstva vnitra na Úřad vlády.

Tzv. protikorupční strategii schválila vláda letos v lednu. Aktualizována byla následně v květnu. Karolína Peake ve středu informovala kabinet o plnění jednotlivých bodů Strategie vlády v boji proti korupci na období 2. a 3. čtvrtletí 2011. Tento materiál je ke stažení v příloze.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie