Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 9. 2010 14:39

Vnitřní záležitosti EU bude řešit premiér, vnější prezident

Premiér Petr Nečase se spolu s ministrem zahraničí a prezidentem domluvili na koordinaci zahraničně-politických aktivit.

Klaus, Nečas, Schwarzenberg

„Kde se bude jednat převážně o summity a Evropské rady týkající se vnějších vztahů Evropské unie – vztahu EU s jinými zeměmi a s jinými teritorii, než je samotná Evropská unie – tak se jí bude zúčastňovat pan prezident,“ řekl po schůzce na Pražském Hradě premiér Petr Nečas.

„Tam, kde se bude jednat o vnitřní záležitosti EU, respektive o její ekonomické záležitosti, tam se bude primárně zúčastňovat předseda vlády,“ dodal předseda vlády.

 

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Prezident, premiér a ministr zahraničí se také dohodli na základním formátu, který se bude týkat lisabonského summitu Severoatlantické aliance. Toho se zúčastní všichni tři s tím, že na jednání pojede společná delegace vedená prezidentem republiky a předsedou vlády.

„Dohodli jsme se také na vzájemných konzultacích, které se budou týkat i jmenování velvyslanců s tím, že schůzky tohoto typu budou probíhat i v budoucnosti,“ řekl novinářům Petr Nečas.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie