Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 2. 2009 15:42

Vyhlášení programu Podpora romských žáků středních škol

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje dotační program Podpora romských žáků středních škol na období leden - červen roku 2009. Na program je každoročně vyčleněna částka 10 mil. Kč.

peníze - ilustrační obrázekCílem dotačního programu je podpora romských žáků a studentů, jejichž rodinám způsobují náklady spojené se vzděláváním značné potíže. Finanční prostředky jsou poskytovány žákům prostřednictvím právnické osoby vykonávající činnost školy. Do programu mohou být zahrnuti pouze žáci a studenti denní formy středního vzdělávání s výučním listem, středního vzdělávání s maturitní zkouškou či vyššího odborného vzdělávání, kteří mají pravidelnou školní docházku a nemají kázeňské problémy. O dotaci může žádat žák do 26 let věku.

Finanční prostředky jsou určeny na částečnou nebo úplnou úhradu nákladů žáků v položkách úplata za vzdělávání, úplata za školní stravování, úplata za ubytování, cestovné a školní potřeby. Výše dotace na jednoho žáka může činit nejvýše 7000 Kč.

Žádosti o dotace je třeba doručit nejpozději do 27. února 2009 na adresu Národního institutu dětí a mládeže (NIDM), Sámova 3, 101 00 Praha 10.

Bližší informace o programu

Kontakt pro žadatele:

Ing. Milada Kropáčková

odbor rovných příležitostí ve školství

tel.: +420 257 193 585

e-mail: milada.kropackova@msmt.cz Kontakt pro novináře:

Kontakt pro novináře:


Mgr. Helena Müllerová

odbor vnějších vztahů a komunikace

tel.: +420 257 193 762

e-mail: helena.mullerova@msmt.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie