Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 10. 2008 16:52

Zpráva Nezávislé odborné komise pro posouzení energetických potřeb České republiky v dlouhodobém časovém horizontu: Pracovní verze k oponentuře

Podpora prohlubování konkurence na energetických trzích, podpora energetických úspor a označení jaderné energie za jednu z přijatelných variant výroby elektřiny. To jsou hlavní doporučení vládě od nezávislé energetické komise, kterou vede předseda Akademie věd ČR Václav Pačes. Premiér Mirek Topolánek po převzetí doporuční uvedl, že k závěrům komise nechá vypracovat oponenturu. Seznamte se s její pracovní verzí.

atom - ilustrační obrázek"Energetika je globální problém současnosti. Musíme na to reagovat energetickou politikou státu. Nezávislou odbornou komisi jsme ustavili právě proto, že jsme potřebovali odbornou, na politice a jakékoli ideologii nezávislou analýzu energetických potřeb ČR v budoucnosti," řekl v červenci na půdě Akademie věd premiér Mirek Topolánek. Podle předsedy vlády je energetika v poslední době až příliš ovlivňována politiky, ideologickými předsudky a zbožnými politickými přáními. „Jsem přesvědčen, že musíme do této mnohdy iracionální debaty vnést odborný názor. Žádná ideologie nerozsvítila žárovku, nespustila topení nebo neohřála oběd,“ zdůraznil premiér. 

Znění zprávy Nezávislé odborné komise pro posouzení energetických potřeb České republiky v dlouhodobém časovém horizontu - pracovní verzi k oponentuře naleznete v přiloženém dokumentu. Pracovní verze dosud neprošla kompletní redakční úpravou.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie