Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

11. 7. 2014 16:25

14. července 2014: Schůze vlády ČR, TK v 15.00 hod.

Členové vlády v pondělí 14. července 2014 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Vládní plán financování Národního rozvojového programu mobility pro všechny na období 2016-2025, předkládá: ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu.
    Program směřuje k zajištění financí na bezbariérové trasy a přístupy ve městech a obcích, zejména u budov veřejných institucí a služeb.
  • Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 – 2020, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Vláda se vrátí ke klíčovému programu na podporu českých podnikatelů, jehož cílem je dosažení konkurenceschopné a udržitelné ekonomiky založené na znalostech a inovacích.
  • Uspořádání pietní a diskusní akce u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu v roce 2015, předkládá: ministr zahraničních věcí a předseda vlády.
    Vláda projedná návrh, aby se v příštím roce u příležitosti 70. výročí osvobození vyhlazovacího tábora Osvětim zorganizovaly v Praze a v Terezíně mimořádné připomínkové akce za účasti vrcholných zahraničních politiků.
  • Personální posílení úseku nepojistných sociálních dávek Úřadu práce ČR, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Personální posílení úřadů práce má umožnit systémovou práci s příjemcem dávky a také provádění více sociálních šetření, které zabrání zneužívání dávek a přinesou tím úspory státnímu rozpočtu.

Schůzi vlády bude předcházet jednání Výboru pro Evropskou unii. Po jednání vlády se uskuteční seminář k zákonu o státní službě.

Kompletní seznam projednávaných bodů.

09.55 – fototermín

cca 15.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)


Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.


Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X