Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

12. 12. 2014 11:23

15. prosince 2014: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 15. prosince 2014 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Program ZÁRUKA 2015 až 2023, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Návrh na pomoc malým a středním podnikům prostřednictvím záruky úvěrů. Další z prorůstových opatření vlády, které přímo vychází z nedávno schváleného Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti.
  • Návrh na zřízení Rady vlády pro stavebnictví České republiky, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Návrh podporovaný podnikatelskou sférou předpokládá vznik nového meziresortního poradního a koordinačního orgánu vlády v zájmu dalšího zefektivnění investiční výstavby jako významného stimulu hospodářského růstu.
  • Informaci o výsledcích hospodaření zdravotních pojišťoven a o kontrolní činnosti Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva financí v oblasti veřejného zdravotního pojištění za 1. pololetí 2014, předkládají: ministr zdravotnictví a 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Vývoj systému veřejného zdravotního pojištění je uspokojivější než v minulých letech a to především díky zlepšení výběru pojistného a vládnímu navýšení plateb za státní pojištěnce.
  • Informaci o stavu přípravy programů a řešení předběžných podmínek pro programové období 2014-2020 – listopad 2014, předkládá: ministryně pro místní rozvoj.
    Řídicí orgány se nachází ve finální fázi přípravy programových dokumentů, prostřednictvím kterých bude možné čerpat dotace v programovém období 2014–2020.
    Snahou vlády je umožnit vyhlášení prvních výzev ještě před schválením programů ze strany Evropské komise.
  • Návrh nařízení vlády o úpravě náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti nebo při invaliditě vzniklé služebním úrazem nebo nemocí z povolání vojáků…, předkládá: ministr obrany.
    Návrh zvyšuje náhradu za ztrátu výdělku vojákům, kterým vznikla škoda v důsledku služebního úrazu nebo nemoci z povolání s tím, že nárok na náhradu včetně valorizace mají i případní pozůstalí.
  • Návrh Plánu legislativních prací vlády na rok 2015, předkládá: ministr pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu.
    Vláda projedná návrh seznamu legislativních materiálů, které by měl kabinet přednostně schválit během příštího roku.

8.55 – fototermín
14.00 – tisková konference po jednání vlády
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace do pátku 12. prosince do 18.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz  

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X