Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

30. 10. 2020 9:38

2. listopadu 2020: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR, TK v 11.30 hod.

V pondělí 2. listopadu 2020 od 9.00 hodin se uskuteční formou videokonference 155. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se kromě předsedy vlády Andreje Babiše zúčastní také další členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových organizací.

Termín

2. listopadu 2020

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Časový harmonogram

9.00 - začátek jednání
11.30 - tisková konference (čas bude případně upřesněn dle průběhu jednání)

Program jednání tripartity

  • Vyhodnocení aktuálně přijímaných opatření v souvislosti s dopady koronavirové krize
    Bod bude projednán bez podkladového materiálu. Sociální partneři a členové vlády vyhodnotí aktuálně platná opatření v souvislosti s dopady koronavirové krize.
     
  • Aktuální informace o projednávání návrhu stavebního zákona v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR
    MMR informuje o postupu přípravy návrhu nového stavebního zákona, který povede ke zrychlení a zefektivnění povolovacích procesů, jež jsou ve vztahu k veřejnému stavebnímu právu v ČR.
     
  • Sociální opatření v souvislosti s útlumem těžby uhlí (v návaznosti na výstupy z jednání Uhelné komise); Akční plán Programu RE:START
    MPO informuje o opatřeních související s útlumem těžby ve společnosti OKD a společnosti Sokolovská uhelná a.s. Cílem je snížení negativních sociálních dopadů na propouštěné zaměstnance a jejich rodinné příslušníky. MMR předkládá akční plán programu RE:START a aktuální stav přípravy Fondu pro spravedlivou transformaci.
     
  • Valorizace zvláštního příplatku a příplatku za práci ve ztíženém pracovním prostředí
    MPSV předkládá sociálním partnerům materiál, který je zaměřen na zvláštní příplatek a příplatek za práci ve ztíženém pracovním prostředí.

Důležité informace k akreditaci

Vzhledem k opatřením přijatým vládou České republiky v rámci zamezení šíření koronaviru je, stejně jako na jaře a v souladu s krizovým opatřením, počet přítomných médií na tiskové konferenci omezen. Přítomna budou pouze veřejnoprávní média a celoplošné televize. Pro ostatní média bude dostupná videokonferenčně. V případě, že byste se k videokonferenci rádi připojili, je nutná akreditace nejpozději do pondělí 2. listopadu do 9.00 na e-mail akreditace@vlada.gov.cz. Akreditace je možná pouze pro novináře s dlouhodobou akreditací na tiskové konference pořádané Úřadem vlády.

Fototermín na začátku jednání se vzhledem k přijatým opatřením neuskuteční.

 

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
Tiskové oddělení
e-mail: tiskove@vlada.gov.cz
telefon: 22400 2058/2059/2316/2596/2625
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X