Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

27. 3. 2015 18:24

30. března 2015: Schůze vlády ČR, TK v 15.00 hod.

Členové vlády v pondělí 30. března 2015 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh novely zákona o vysokých školách, předkládá: ministr školství‚ mládeže a tělovýchovy.
    Návrh zákona navazuje na dlouhodobě probíhající veřejnou diskusi o stavu vysokého školství v České republice a na nutnost systémových změn, které by zabezpečily důvěru veřejnosti ve vysoké školství a podpořily konkurenceschopnost a výkon vysokých škol podle mezinárodních standardů.
  • Návrh novely zákona o trestním řízení soudním, předkládá: ministr spravedlnosti.
    Předložená novela sleduje dva základní cíle – prvním je snaha o motivaci subjektů k oznamování případů pasivní korupce a druhým pak snaha reagovat na změny provedené na ústavní úrovni, které spočívají v omezení trestněprávní imunity poslanců, senátorů a soudců Ústavního soudu, a to na dobu trvání mandátu poslance nebo senátora či po dobu výkonu funkce soudce Ústavního soudu.
  • Návrh novely zákona o silničním provozu, předkládá: ministr dopravy.
    Návrh obsahuje několik oblastí týkajících se bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích. Jedná se zejména o otázky provozu samohybných osobních vozítek, zadržení osvědčení o registraci vozidla při špatném technickém stavu, kaucí a viditelnosti chodců na pozemních komunikacích.
  • Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Materiál je strategickým dokumentem řešícím politiku stárnutí v České republice. Aktualizovaná verze plánu přispěje k lepšímu naplňování politiky podporující pozitivní stárnutí a uspokojování potřeb seniorů.
  • Návrh podpory vlády kandidatuře České basketbalové federace na pořádání Mistrovství Evropy žen v basketbalu v červnu 2017, předkládá: ministr školství‚ mládeže a tělovýchovy.
    Vláda projedná podporu pořádání Mistrovství Evropy žen v basketbalu v červnu 2017, o jehož pořádání se bude rozhodovat na kongresu FIBA EUROPE dne 28. června 2015, kde Česká basketbalová federace předloží svoji kandidaturu.

Kompletní program najdete na www.vlada.cz, kde jsou po skončení zasedání vlády informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka. 
 

08.55 – fototermín 

15.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

 

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

 

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1
 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office

Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ Praha 1 - 118 01
T +420 224 002 059
F +420 224 003 521
M +420 602 135 517
ayrer.martin@vlada.cz   
www.vlada.cz

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X