Očekáváné události

29. 8. 2016 15:45

31. srpna: Schůze vlády ČR, TK v 13.00 hod.

Členové vlády ve středu 31. srpna 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Zprávu o implementaci Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti za druhé čtvrtletí roku 2016, předkládá: předseda vlády
    Zpráva informuje vládu o pokroku v plnění Akčního plánu za druhé čtvrtletí roku 2016 a shrnuje podrobné informace o plnění jednotlivých opatření legislativního i nelegislativního druhu.
  • Zprávu o stavu kybernetické bezpečnosti ČR za rok 2015, předkládají: předseda vlády a ředitel NBÚ
    Zpráva podává přehled a popisuje plnění cílů v budování kybernetické bezpečnosti České republiky za rok 2015, a to v oblastech rozvoje Národního centra kybernetické bezpečnosti, kritické informační infrastruktury a významných informačních systémů, vývoje legislativy a koncepčních dokumentů, mezinárodní a národní spolupráce, národní spolupráce a také zvyšování povědomí veřejnosti o kybernetické bezpečnosti.
  • Legislativní návrhy v oblasti vnitřní bezpečnosti, předkládá: ministr vnitra
    Vláda rozhodne o přípravě legislativních opatření, která navrhuje ministerstvo vnitra pro zvýšení ochrany před teroristickými hrozbami. Materiál popisuje možná rizika a také kroky, které mají vést k vyšší bezpečnosti v České republice.
  • Peněžní dar Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky na stavbu a renovaci obydlí v uprchlickém táboře Azraq na severu Jordánska, předkládá: ministr vnitra
    Vláda rozhodně o udělení peněžitého daru, který má zlepšit podmínky k životu v jordánském uprchlickém táboře Azraq. Finanční podpora projektu Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky na stavbu a renovaci obydlí má být udělena prostřednictvím Programu Ministerstva vnitra na asistenci uprchlíkům v regionech původu a prevenci velkých migračních pohybů.
  • Zmírnění škod způsobených jarními mrazy na ovocných kulturách v dubnu 2016, předkládá: ministr zemědělství
    Vláda se bude zaobírat jednorázovou peněžní kompenzací pro zemědělce, kteří utrpěli výrazné ztráty kvůli mrazům v dubnu letošního roku.
  • Návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 361/2014 Sb., o stanovení dodání zboží nebo poskytnutí služby pro použití režimu přenesení daňové povinnosti, ve znění pozdějších předpisů, předkládá: ministr financí
    Cílem návrhu je zamezit daňovým podvodům zejména při poskytování elektronických, telekomunikačních a datových služeb. Sloužit by k tomu měla tzv. reverse charge, tedy přenesení povinnosti platit DPH na koncového odběratele služby.

Kompletní program schůze vlády najdete na www.vlada.cz, kde jsou po skončení zasedání vlády informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také na www.facebook.com/uradvlady nebo na www.twitter.com/strakovka. 

 

Termín

31. srpna 2016

Program

09.55 – fototermín před jednáním vlády
13.00 – tisková konference po jednání vlády
(Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací: /cz/media-centrum/akreditace/akreditace-pro-media---zakladni-pravidla-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

 

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Director of Department of Communication
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01 Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X